Ets a: Inici > Municipi | Dades Generals
Dades Generals

Ripoll per la seva situació estratègica de cruïlla de camins, i per la seva prematura activitat industrial i empresarial - el bressol de la proto-industrialització de Catalunya- ha estat sempre i al llarg de la història una vila receptiva de persones procedents d'altres contrades i d'altres cultures.
Aquesta diversitat d'influències culturals configuren la base de la riquesa humana, social i associativa de la nostra vila. Una vila inquieta i encarada al futur; on centenars d'empreses elaboren dia a dia productes i serveis que viatjaran molt enllà, dins una economia global, portant la signatura d'un poble, d'una gent i d'una tradició de molts segles.

Una vila respectuosa amb l'entorn; on conviuen una intensa activitat comercial, industrial i empresarial prop de boscos i rius, valls i cims. Pastures on cavalls, vedells i xais hi creixen ufanosos; boscos poblats d'animals, bolets i espècies pirinenques; rius transparents plens de peixos i ànecs. I tot, sota un paisatge sensacional de muntanyes verdes i cel pur.

Una vila moguda; on onze milers de persones viuen i conviuen, estudien, treballen i esmercen esforç diari en promoure l'esport, la cultura, la vida als barris, el lleure, el turisme, la natura, el comerç, l'ensenyament, la festa,...
Una vila oberta; on cada dia de tot l'any es dona la benvinguda als visitants. Hostalers, restauradors, comerciants i tots els vilatans us ofereixen el millor servei al voltant d'un patrimoni romànic excepcional, i d'una oferta de lleure, esport i cultura per omplenar-vos les millors jornades.

Una vila il·lusionada; on tota la complicitat d'un poble, de les seves persones i entitats us convida a tornar sempre, a conèixer-nos de prop i - per què no?
- a viure entre nosaltres.
Ajuntament de Ripoll. Pl. Ajuntament, 3 17500 Ripoll. Girona Tel. 972 71 41 42 Fax. 972 70 36 16